Informatie voor leden

25 april 2021


Beste leden van TC West-Voorne,

Door middel van dit bericht willen we jullie informeren over een aantal actuele onderwerpen. De brainstormgroep die bezig is met het voorbereiden van de speerpunten voor de komende tijd pakt zaken indien mogelijk ter verbetering direct op. De eerste 2 onderwerpen zijn hiervan het resultaat.

Introductie nieuwe leden

We vinden dat de introductie en begeleiding van nieuwe leden beter kan. Wij zijn heel blij dat Jeroen Burgman zich bereid heeft verklaard om de rol van commissielid nieuwe leden op zich te nemen.Wat bedoelen we daar mee;

Het commissielid nieuwe leden (cnl) zit in de commissie TC. Doel van de cnl is om nieuwe leden wegwijs te maken in de procedures van onze vereniging en het eerste jaar te begeleiden bij het meedoen met activiteiten en andere leden te leren kennen.

Zodra een nieuw ( potentieel) lid geïdentificeerd ( door ledenadministratie of anders) wordt Jeroen direct geïnformeerd en neemt hij telefonisch contact op met dit nieuwe ( potentiële ) lid. De formele inschrijving gaat in overleg met de ledenadministratie. Er wordt bij de eerste de beste gelegenheid op de tennisclub een welkom pakket overhandigd waar alle activiteiten en procedures bij zitten. Met sponsors worden nog wat leuke hebbedingen bijgevoegd. De cnl neemt alle zaken door zoals afhangen , toss avonden , toernooien , competitie , en ladders . Legt de KNLTB app uit en vertel over onze Facebook en Instagram. De cnl probeert maandelijks contact te houden met de nieuwe leden tot en met de eerste bardienst.Uiteraard is het contact met het nieuwe lid op een wijze die gewaardeerd wordt door het lid dus laagdrempelig en niet opdringend.

We wensen Jeroen veel succes en vragen jullie om hem en de nieuwe leden een warme ontvangst te geven in onze club.

Communicatie naar de leden

Naast de introductie van nieuwe leden vinden we ook dat onze communicatie naar de leden en ons dorp beter gecoördineerd kan worden.Social media wordt steeds belangrijker in de contacten met de leden en de omgeving. We plaatsen al regelmatig berichten op facebook en Instagram , zowel op de senioren als de jeugdpagina en Ron de Wit stuurt regelmatig emails over belangrijke zaken. Ook op onze website plaatst Rien regelmatig berichten.Omdat we nog beter onze leden willen informeren maar ook Rockanje meer willen betrekken bij het onze vereniging hebben we Mira gevraagd om de coördinatie te voeren over onze communicatie. Dat betekent niet dat zij alle communicatie doet of bepaald maar dat zij voor ieder een aanspreekpunt is als we het belangrijk of leuk vinden om iets te melden maar ook om constant na te denken of onze leden en omgeving voldoende geïnformeerd wordt en via alle kanalen . Dit zijn ook stukjes in de lokale krant.Wij zijn heel blij dat dat Mira hiertoe bereid is en wensen haar heel veel succes. Wij vragen jullie dan ook allemaal om leuke wetenswaardigheden, leuke foto’s of geschreven stukjes naar Mira te sturen zodat zij kan zorgen dat het via alle kanalen verspreid wordt.

Afhangen in Corona tijd

Het lijkt al weer lang geleden maar tot maart 2020 kwam je naar de tennisbaan en reserveerde dan een baan met je pasje bij het inhangbord. Inmiddels reserveren we vanuit huis een baan. We zijn hier inmiddels aan gewend maar soms ontstaat er toch discussie.

Het baanreglement zoals wij dit kennen gaat er vanuit dat je als er een vrije baan beschikbaar is deze baan inhangt en de spelers, ook al is hun speeltijd voorbij, door laat spelen. Op onze website staat: Zolang er nog banen vrij bespeelbaar zijn dient u die als eerste te kiezen! Met het inhangen vanuit huis is dit lastiger geworden. Hiervoor zijn een aantal redenen:

  • Er wordt op verschillende momenten, maximaal 2 dagen vooruit, ingehangen. Hierdoor is er een kans dat je een vrije baan hebt gekozen maar iemand later inhangt maar met een speeltijd net voor jou. Dit zie je dan niet terug.
  • Afhankelijk van hoe je inhangt via de App of de website zie je niet alle eerder gemaakte reserveringen duidelijk in beeld.
  • Iemand trekt zijn eerdere reservering in.

Het is dus niet te altijd te voorkomen dat je een vrije baan hebt kunnen reserveren. Wordt je afgehangen, ga er dan vanuit dat er geen boze opzet is maar maak plaats voor de volgende spelers.

Zoals bekend is het de bedoeling om vanuit huis slecht 1 reservering per dagdeel te maken. Mocht je afgehangen worden dat kan je een nieuwe reservering via de app of het afhangbord maken voor een beschikbare baan. Dat kan betekenen dat er iemand afgehangen moet worden waarvan de speeltijd voorbij is.

Af en toe zie je dat er toch 2 reserveringen vanuit huis worden gemaakt. Dit is dus niet de bedoeling, niet netjes en past niet in een vereniging waar we op een sociale manier rekening willen houden met elkaar.

Met vriendelijke groet namens het bestuur,

Ron de Wit

 

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 181 402 775

Tennispark "De Duinpan"

1e slag - Swinsedreef 22a
3235 AR Rockanje