Informatie tenniskids rood, oranje & groen

 

 

 

 

Voor kinderen van 5 t/m 13 jaar
Het Tenniskids concept van de KNLTB is een volledig programma voor diverse leeftijden en niveaus voor kinderen. Ieder kind speelt in zijn eigen kleur groep (blauw, rood, oranje of groen) en speelt met bij het niveau passende ballen en een passende afmeting van de tennisbaan. 

TC West-Voorne bied voor de kleuren ROODORANJE en GROEN een compleet tennisprogramma aan.

Bij het lidmaatschap van TC West-Voorne betaal je een jaarlijks bedrag voor lidmaatschap van de vereniging. Het lesgeld voor je tennislessen betaal je aan At Vantage Tennis Academy, de tennisschool. Er is de mogelijkheid om je in te schrijven voor groepslessen van een uur, max. 8 personen, duolessen van een half uur of uur en prive-lessen. 

Onder het lidmaatschap van de vereniging hoort het volgende:
- deelname KNLTB-competitie
- deelname clubtoernooien van TC West-Voorne
- deelname toss-middagen
- deelname wedstrijdtraining
- deelname activiteiten georagniseerd door de jeugdcommissie

De kosten zijn afhankelijk van de kleur groep waar je in speelt, dit wordt bepaald door je leeftijd en je niveau.

ROOD 5 t/m 9 jaar
ORANJE 8 t/m 12 jaar
GROEN 9 t/m 13 jaar

De leeftijdsgroepen van de kleuren overlappen voor een gedeelte. Afhankelijk van de behendigheid van het kind speelt het in een bepaalde kleur. Dit wordt door de trainer bepaald.

Lidmaatschap TC West-Voorne: zie de pagina
Kosten lidmaatschap

Informatie At Vantage Tennis Academy: scrol op de pagina naar beneden voor inschrijven: Kosten lesgelden

Deelname competitie
Voor de tenniskids is er een KNLTB-competitie waar ze aan meedoen. Een kind speelt competitie in de kleur die bij zijn leeftijd en behendigheid past. Rood en Oranje deze kids spelen in de zomerperiode ca. 12x competitie op zondagochtend. Hierbij maakt het niet uit hoeveel deelnemers er van de club zijn. Iedereen kan meedoen. Jongens en meisjes spelen met en tegen elkaar.

Groen, deze kids spelen in de zomerperiode ca. 14x competitie op zondagochtend. Dit is verdeeld over 2 periodes, april/mei en sept./okt. Bij groen speel je in een team van 4 spelers, tegen een team van een andere club. Jongens en meisjes mogen samen in een team en spelen tegen andere jongens en/of meisjes. 

Deelname clubtoernooien TC West-Voorne
Alle kinderen worden ingeschreven voor de Jeugd Clubkampioenschappen en voor het Open Jeugdtoernooi dat gehouden wordt op onze vereniging. De Jeugd Clubkmapieonschappen is een toernooi van TC West-Voorne. We spelen dus alleen met kids van onze eigen club. Het Open Jeugdtoernooi is een toernooi waarbij ook kids van andere verenigingen zich kunnen inschrijven. We spelen dus tegen kinderen van verschillende clubs uit de regio. De kids doen mee in hun eigen leeftijdscategorie en kleur en spelen op de bij hun kleur passende banen.

Tenniskamp/Toernooitrainingsdagen
De tennisschool At Vantage Tennis Academy organiseert tijdens ons Open Jeugdtoernooi altijd een tenniskamp. In deze week wordt je bijgespijkerd aan je techniek en speel je leuke partijtjes tennis. Natuurlijk zijn er ook nog andere activiteiten deze week, zoals midgetgolf, beachtennis, bbq en een clinic. Voor lunch en diner wordt gezorgd. Inschrijven doe je via de site van At Vantage Tennis Academy.

Deelname Toss-middagen
Op zondagmiddag is er tussen 13.00 -15.00 uur tossen voor de kids. Iedereen kan mee doen, elk niveau. Er worden wedstrijdjes gehouden van 20 minuten. Na elke 20 minuten verwissel je van (mede)speler en tegenspeler. Dus alle niveaus spelen door elkaar, zo leer je van en met elkaar te spelen. Het is vrij in- uitloop, dus elke 20 minuten kun je aanvangen of stoppen. Tevens is er ook toss voor volwassene, dus het hele gezin kan op die momenten lekker tennissen.

Deelname wedstijdtraining
Alle tenniskids (rood en oranje) spelen maandelijks op de laatste maandagmiddag van de maand van 15.30 - 17.00 uur onderlinge wedstrijdjes. Dit om hun vaardigheden vanuit de lessen in praktijk te leren brengen. Met als doel natuurlijk bovenaan de tennisladder te eindigen. Elke maand wordt er een beloning uitgeloofd, dit kan zijn aan de beste speler van de dag, de sportiefste speler of de pechvogel.

Deelname activiteiten Jeugdcommisie
Ieder jaar organiseert de jeugdcommissie en aantal activiteiten. Zo starten we met een openingstoernooi in het voorseizoen, organiseren we een familiedag, een ouder/kind toernooi. Dit kunnen dus sportieve tennisactiviteiten zijn, maar ook een gezellige avond of dag, een nachtje kamperen enz. Deze activiteiten worden kenbaar gemaakt op social media, hier op de website en via je email.

 

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 181 402 775

Tennispark "De Duinpan"

1e slag - Swinsedreef 22a
3235 AR Rockanje

KVK-nummer

40385523