KNLTB werkt aan scenario voor tennis en padel voor jeugd t/m 18 jaar.

26 april 2020


Heel Nederland en ook de sportwereld is in de greep van het coronavirus. We houden ons aan de regels en zien dat het effect heeft. Om grip te houden op de verspreiding van het virus en de belasting van de zorg worden de meeste maatregelen verlengd en een aantal versoepeld. Daar houden we ons aan. Gezondheid staat voorop.

Dat sporten en bewegen gezond is weten we, zowel fysiek als mentaal. Dat hebben we juist nodig in deze tijd. Het is dus positief nieuws dat de jeugd t/m 18 jaar weer buiten mag sporten vanaf 29 april, daar zijn we blij mee. Bij het sporten voor jeugd in de leeftijd van 13 t/m 18 jaar blijft de 1.5 meter afstand van toepassing, voor jeugd t/m 12 jaar niet. Voor senioren geldt dus helaas nog dat  tennissen en padel en trainen niet mogelijk is.

Het scenario voor tennis en padel voor jeugd t/m 18 jaar wordt uitgewerkt voor verenigingen, spelers en leraren met aandacht voor het park, de baan en de bal. Hierin nemen we ook de adviezen en ideeën van verenigingen en leraren mee en toetsen we de praktische haalbaarheid. Ook wordt een uitgebreide ‘toolkit’ ontwikkeld, zodat verenigingen en leraren snel en makkelijk kunnen opstarten binnen de geldende richtlijnen. De richtlijnen en uitvoering wordt nu eerst met NOC*NSF en de VSG afgestemd. Gemeenten maken hierover verder afspraken met sportverenigingen en buurtsportcoaches; er kunnen daardoor verschillen tussen gemeenten ontstaan. De richtlijnen en toolkit worden zo snel mogelijk aan verenigingen en leraren gestuurd, zodat zij de nodige voorbereidingen kunnen treffen.

Voor meer informatie zie de knltb site: Corona Update 21 april

 

Nieuwscategorieën

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 181 402 775

Tennispark "De Duinpan"

1e slag - Swinsedreef 22a
3235 AR Rockanje

KVK-nummer

40385523